fbpx

COM EXPLIQUEM, ALS MÉS PETITS DE CASA, QUÈ ÉS EL CORONAVIRUS? a Onda Cero amb DAVID CERVELLÓ

Compártelo

Escolteu la secció aquí

Amb en David Cervelló i David Morales hem elaborat aquesta informació

Des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, ens diuen que hem de ser transparents. Com a terapeuta familiar, jo també començaria per preguntar que saben, perquè ben segur que ja tenen informació que han anat recopilant de diferents fonts, com per exemple per observació: no surten, no van a l’escola… I amb el que ens diguin veure quin informació tenen i quina els hi falta, alhora quina és errònia, i quina cal ampliar o canviar. Per tant mantenir una conversa planera i sense alarmes. Respectant a cada infant, el seu ritme, maduresa i enteniment. Respondre les seves preguntes sense exagerar i sobre informar. Però sobretot David, treure la por, ja que ells noten la nostra por. 

Són molts dies i hem de conviure, si alarmem en excés, ens podem trobar amb infants espantats i atemorits. Explicar com es pot ser prudent, cuidar-se i netejar-se i gaudir del temps del qual disposem. Si provoquem estrès per incertesa i falta de control passarem cada dia malament.

També recomanaria, tant pels adults com pels infants només parlar o veure informació del tema un cop al dia. El que decidim nosaltres però no tot el dia parlant de què ens passa i del que passa a l’exterior, ja que llavors sí que podem crear angoixa.

Després practicar amb l’exemple. Si diem que s’ha de ser higiènic doncs netejar-nos, si diem que s’ha de mantenir la distància de seguretat doncs fer-ho, i que ells ho puguin veure i fer també amb la resta.

Ja sabeu que jo em baso en la PNL, Programació Neuro Lingüística, la qual diu que l’adverbi “NO” el cervell no entén. I per tant hem de canviar les negacions per frases positives. Canviar “NO pensis més en el Coronavirus” si li treus el “NO” per què el cervell no el computa la frase que queda és “pensa més en el Coronavirus”. Per tant la frase idònia és: Pensem en què farem avui? Ja parlarem més tard del Coronavirus però ara hem de jugar, divertir-nos i rentar-nos les mans. Frases positives i sinceres. Per fer diferents activitats a cada moment.

Hem d’explicar que està passant amb sinceritat però amb cura i en un moment puntual al dia només. Hi ha moltes opcions i a les xarxes trobareu moltes activitats però el important es fer rutines. Que a cada hora del dia fem el mateix com quan teníem escola. Matinar, esmorzar, activitats, dinar, migdiada (amb els més petits), més activitats (esportives i de moviment serien importants encara que siguin al menjador) i sopar per després anar a dormir.

I afegiria ajudar amb les tasques de casa en tot moment, es un bon temps per introduir la importància de col·laborar i ajudar entre tots per a que tot funcioni.

Pels infants més de 6 anys seria adequat explicar-los amb contes inventats per nosaltres o alguns que ja és mouen per les xarxes.

Quizás te interese...

Contraportades

Les persones somos poliédricas

Entró en nuestras vidas como Oksana, en la serie Merlí, en TV3. Ha participado en “El día de mañana”, “Matar al padre”, Hache”, “Los favoritos

BLOG DELS MITJANS ON COLABORA i PARTICIPA

Día de Reyes

La culminación de las vacaciones se acaba con la mañana de Reyes. Todos los adultos de las casas, la noche anterior, trabajamos de lo lindo

Call Now Button